Fėjzbukas

Kaip Taimas parašė, o paskuj Laisvalaikis perspauzdino, tai lietuviška medija irgi sukruto aiškintis, kas ta Facebook – trečiosios pagal dydį Pasaulio valstybės – pilietybė…

Ar pastebėjote, kaip vienas pol kito užsilenkinėja tautiniai fėjzbukai? Frypė, Klasė, o ir ne už ilgo, ko gero – uOnė tiesiog sminga kreivėse, kai Facebook pasiekia tam tikrą tašką. Naujoji atlernatyva tame spėliojama Buzzas, tačiau kartu nuogąstaujama, kad kas Gūglės neapšauktų monopolininke ir prilygintų Maikrosoftui. Google čia prisiminta ne veltui, nes jau dabar vis daugiau susidomėjimo sulaukia kritiškai susiliejusios bendrovių lankytojų skaičiaus augimo kreivės.

Fėjzbuko pilietybė jau dabar leidžia kaip kuriems portalams atsiriboti nuo anoniminių komentatorių blevyzgų. Neužilgo galim tikėtis, kad elektroninė taptybė apsipins vis didesnėmis galimybėmis būti pritaikytai plačiais gyvenimo atvejais (gal pas daktarą registruotis, ar už komunalines paslaugas atsiskaityt?:)

Didžiausias laikraštis, radija ar televizorius, „išmoningas“ automatinis poreikių tenkinimas ir plačios privataus gyvenimo atskleidimo, bendravimo ir kūrybos galimybės vos spėja vytis augančius visuomenės socialinio bendravimo kaprizus ir užgaidas. Fantazija – beribė, telieka techniniai sprendimai, o Harvardo studento Cukerbergo sumanymas, ne abejotinai aštriu lazeriu įsirėžė internetų istorijos harduose!